Kuzu Tandır Tarifi

Kuzu tandır; Türk et yemekleri içerisinde en çok tercih edilen, dünyaca meşhur bir yemektir. Yapımı oldukça zahmetli ve uzun bir süreç olmasına karşın, sahip olduğu lezzet nedeniyle vazgeçilmez bir yemek olarak kabul edilir. Tabii bu yemeği evde pişirmek yerine, bu alanda uzman şeflerin elinden hazırlanan kuzu tandırları da tercih edebilirsiniz. Kuzu tandır tarifi alarak yapacağınız yemeğin damağınıza layık olmasını dileriz. Aşağıda vereceğimiz tarif ile evinizde siz de kuzu tandır pişirebilirsiniz. Tabii İstanbul et restoranları içerisinde önemli bir yeri olan müessesemize gelerek, benzersiz tatlara da bakabilirsiniz.

 

Kuzu Tandır için Gerekli Malzemeler

  • Yaklaşık 1,5 kilo kuzu kol, kemiksiz
  • 3 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • Yaklaşık 10 adet arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak (arzuya göre azaltılabilir veya arttırılabilir)
  • 4 dal biberiye
  • Yetecek kadar su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Damak tadınıza uygun olarak dilediğiniz baharatlar

 

Kuzu Tandır içi Hazırlama ve Pişirme tarifi

  • Kuzu tandır tarifi için ilk adım olarak, kuzu etini kasaptan alırken tandır yapacağınızı belirterek tarife uygun et alın.
  • Daha sonra kasaptan aldığınız bu kuzu etini düdüklüye ya da derin çelik bir tencereye yerleştirin. (Düdüklüye koyduğumuz ya da koyacağımız etler için püf nokta, bu etlere kesinlikle su koymamak olacaktır.)
  • Etleri düdüklüde pişiren bireyler, düdüklünün buhar vermeye başlaması ile çıkarılmaya hazır hale geldiğini anlayacaktır.
  • Düdüklü buhar çıkarmaya başladığı an orta ateşte yanan etleri en küçük gözlü ocağa alarak pişirmeye devam edin.
  • Küçük gözlü ocakta kuzu etlerini yaklaşık 25 dakika pişirin. Buradaki amaç yalnızca etlerin yumuşaması ve çiğ kalmamasıdır.
  • 25 dakika sonra biraz pişen ve tok hale gelen kuzu etini zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovalayın.
  • Ovaladığınız kuzu etini ocakta yeteri derecede ısınmış olan büyük ve geniş bir tavaya yerleştirin. (Buradaki asıl amaç eti mühürlemektir. Eti mühürlemek, et içerisindeki sıvının kaybolmamasına yarayan, böylelikle de hem yumuşak hem de besin değerlerini yitirmemiş bir et tüketilmesini sağlayan bir işlemdir.)
  • Her iki tarafı da mühürlenen ete, arpacık soğanları, sarımsağı, biberiyeyi, kekik ve tereyağını ekleyerek bir süre pişmesini bekleyin.
  • Tavada belirli bir süre pişen bütün malzemeleri fırın kabına ekleyin.
  • Fırın kabına eklediğiniz malzemelerin içerisine, malzemelerin üzerini kaplayacak kadar su ekleyin.
  • Tüm malzemeleri ve suyu eklediğiniz fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp üzerine delikler açın.
  • Pişirilmeye hazır hale gelen fırın tepsinizi fırına sürün ve 180 derece ısıda 2 saate yakın pişirin.
  • İki saatin dolmasına 10 dakika kala tepsi üzerindeki alüminyum folyoyu çıkararak malzemelerin üzerlerinin kızarmasını sağlayın.
  • Kuzu Tandırınız hazır