Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?
Kuzu tandır nasıl yapılır? Sorusu yaygın biçimde sorulur ve hemen herkes evinde bu enfes et yemeğini yapmak ister. Tabii bu yemek bir miktar uzmanlık gerektirmekle birlikte, ciddi bir donanımı da gerektirir.
Tandır ocağınız yok ise yemeğin tam anlamıyla lezzetine kavuşmasını sağlamanız mümkün olmayabilir. Bu nedenle kuzu tandır gibi yemekler daha çok et restoranları tarafından sunulur. Siz de İstanbul et restoranları içerisinde doğru bir seçim yaparak, bizim sizin için pişirdiğimiz enfes tandır kebapları tercih edebilirsiniz. Tabii bununla birlikte size tandır nasıl yapılır sorusu bağlamında cevap da veriyor olacağız.
Bakın kuzu tandır nasıl yapılır?
Gerekli Malzemeler:
- 2 kg süt kuzusu kolu kemikli ya da kemiksiz olabilir
- 1 tatlı kaşığı taze kekik
- 1-2 dal taze biberiye
- 4-5 tane defneyaprağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tane havuç
- 1 tane patates
- 1 tane orta boy soğan
- 1 tane kereviz
- 5-6 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 1 çay bardağı et suyu
Kuzu Tandır Yapımı (Hazırlama ve pişirme)
- Kuzu Tandır Nasıl Yapılır? Diye soranlar için yapılması gereken ilk işlem şudur: Et bıçakla 4 eşit parçaya bölünür.
- Bu dört parçanın her biri kekik, defneyaprağı, biberiye, karabiber, sarımsak, tuz ve zeytinyağı ile bulanır.
- Tüm bu malzemeler ile bulanan et, eğer zaman var ise 1 gece, yok ise de 5 saat kadar buzdolabında bekletilir.
- Geniş ve büyükçe bir tavaya zeytinyağını dökerek iyice kızartın.
- Daha sonra kızarttığınız zeytinyağına dolapta beklettiğiniz eti ekleyin. (Ancak öncesinde ete daha önce sermiş olduğunuz sarımsak ve defneyaprağını etten kopartarak ayırın.)
- Kızarmış yağın içine attığınız eti, çiğ tarafı kalmayacak bir şekilde pişirin. (Yani eti mühürleyin)
- Havuç, patates, soğan ve kerevizi bir fırın tepsisinin en altına dizin.
- Fırın tepsisine dizdiğiniz etlerin üzerine mühürlediğiniz etleri ekleyin.
- Daha sonra da etin üzerine biraz tuz ve önceden hazırlanmış olan et suyunu dökün. (et suyu, sebze ve etlerin üzerini kaplayacak kadar olmalıdır.)
- Tüm malzemeleri eklediğiniz fırın tepsinsin üzerini yine malzemelere değmeyecek bir şekilde alüminyum folyo ile kaplayın. (Hava alabilmesi açısından alüminyum folyoya birkaç delik açmanız oldukça avantajlıdır.)
- Üzerini kapladığınız fırın tepsisini fırına 150 ile 180 derece arası ısıtılmış fırında pişirin.
- Pişirme esnasında 4 saat geçmeden fırın kapağını da tepsiyi de açmayın.
Üzerinden 4 saat geçtikten sonra kuzu tandır yemeğiniz hazır hale gelecektir. İç Anadolu yöresine ait olan ve damaklarda tat bırakan bu yemeğin en lezzetli halini hazırladığımız tarife birebir uyarak afiyetle tüketebilirsiniz.