Kuzu Tandır Kebabı Nasıl Yapılır?

Türk sofra kültürü, bir çok et yemeği çeşidine sahiptir. Bunların içerisinde elbette tandır önemli bir yere sahiptir. Pek çok nitelikli restoranda e yöresel restoranlarda bu yemek en lezzetli şekliyle bulunabilir ancak kuzu tandır kebabı nasıl yapılır? Sorusu yaygın bir şekilde sorulur, zira bu yemek herkesin sevdiği e pişirmek istediği bir yemektir.

Etin en güzel kıvamı nedir diye sorulduğunda muhtemelen herkesin vereceği cevap, “lokum kıvamı” olacaktır. Peki lokum kıvamında bir et yemek için illa dışarı çıkmak mı gerekir? Tabii ki hayır.

Evde, tamamen kendi imkanlarınız ve elleriniz ile de lokum kıvamında, yumuşacık ve ağızda tel tel dağılan bir et yapabilirsiniz. Etin en lezzetli hali kuzu etidir. Kuzu etinin en lezzetli hali ise kuzu tandır kebabıdır. Bir de bahsedilen lokum kıvamında yapılmış kuzu tandır kebabı, adeta lezzeti ile büyüleyecek bir tat olacaktır.

 

Peki Kuzu Tandır Kebabı Nasıl Hazırlanır?

Kuzu Tandır Kebabı Nasıl Yapılır? İle kuzu tandır kebabı az malzeme ile nasıl en lezzetli hale getirilir? Bu iki sorunun cevabını aşağıdaki tek tarifte sizler için derledik.

Kuzu Tandır Kebabı için gerekli malzemeler

  • Bir kilo kuzu but (Kemiksiz)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • Kekik
  • Tuz
  • Yarım su bardağı kaynar su

Yalnızca beş malzeme ile yapılan (isteğe göre arttırılabilir), tel tel dağılan bir kuzu tandır kebabı için ilk olarak yağ ve kekik (isteğe göre başka baharatlar da eklenebilir) bir kapta karıştırılır. Daha sonra kuzu eti, bu yağlı sosa bulandırılır. Eğer hazırlanmaya erken başlandı ise bir gece, o kadar vakit yok ise de et birkaç saat dolapta bekletilir.

 

Dinlendirme ve Pişirme

Bir gece ya da birkaç saat dolapta bekletilen et, bir düdüklü tencere içerisine aktarılır. Tencereye aktarılan etin üzerine tuz ve kaynar su eklenir. Daha sonra kapağı kapatılan düdüklü tencere önce buharı çıkana kadar orta ateşte, buharı çıktıktan sonra da en küçük ocak gözüne alınarak kısık ateşte pişirilir.

İdeal pişirme süresi 1,5 saattir ancak etin durumuna göre bu saatte azalma ya da artmalar görülebilecektir.

1,5 saatin ardından basıncı alınmış olan düdüklü tencerenin kapağı açılır ve tencereden alınan etler üzerinin kızarması için tavaya aktarılır. Üzeri kızaran etler yanında bulgur pilavı, bulgur pilavının yanında da salata, patates püresi ya da yoğurt ile servis edilir.

Kuzu tandır kebabı nasıl yapılır? Sorusunun cevabını almış olsanız da, bu yemeği kendiniz pişirmek yerine, yılların deneyimi ve güçlü mutfak donanımı ile enfes tandır kebaplar pişiren restoranları tercih ederek, yemeğin tam anlamıyla tadına varabilirsiniz.

Şimdi siz de bize gelin, en bezersiz lezzetlere ulaşın.