En İyi Et Nasıl Hazırlanır?

Hayvanın sırt bölgesinden elde edilen  (Porterhouse Steak) ve şekil bakımından T şeklindeki kemiği olarak bilinmekte olan et (T-Bone Steak) aynı zannedilmektedir. Bu atlar aynı değildir. Bu etler birbirlerine çok benzeseler de T şeklinde bir görünümü bulunan etin daha fazla kemiği daha az eti olduğu bilinmektedir. Fakat lezzet bakımından etin az çıktığı bölge daha fazla tercih edilmekte yani daha lezzetli olmaktadır.

En iyi et kavramı sadece etin hangi bölgeden alındığı ile de ilgili değildir. Örneğin; etin alındığı hayvanın yetiştirilme koşulları dahi bu kavrama şekil veren şartları ifade eder. Küspe yiyerek yetişmiş bir hayvanın eti ile doğal beslenen bir hayvanın eti arasında fark vardır. Yine yetiştiği ülkenin özelliklerine göre de bu durum değişiklik gösterir.

 

En iyi etin seçimi uzmanlık ister

Büyük restoranların şefleri, kendi etlerini kendileri seçerler. Genellikle bildikleri ve güvendikleri kaynaklardan, isimlerine zeval getirmeyecek şekilde tercih yaparlar ki, ancak bu şekilde en iyi et sonucuna ulaşabilirler. Bu süreç oldukça karmaşık ve uzmanlık gerektiren bir süreçtir.

Genel itibariyle Fileminyon dinlendirilmekte olan bir ettir. Fakat bu bir yanlıştır. Bu bölgedeki etin en iyi bir şekilde tüketilmesi için dinlendirilmesine gerek bulunmamaktadır. Bu etin her hangi bir bölgesinde yağ bulunmamaktadır. Bu sebeple dinlendirilme gibi bir işlem bu et için anlamsız olmaktadır. Bu bölgenin en iyi bir şekilde tüketilmesi için dinlendirilme işlemi yapılmaz.

 

 Ete Lezzet Veren Küçük Sırlar

Ete çok fazla baharat katılmasından çekinmemek gerekmektedir. Ele bu durum ızgara ise kesinlikle etin tadını fazla baharat olumsuz etkilemeyecektir.

Miami’deki BLT Prime Doral’ın aşçı başı En iyi etler ile ilgili çok çarpıcı bir ifade kullanmaktadır. Doral’a göre ete atılan baharatın fazlasının ateşe düşeceği ve etin üzerinde kalmayacağını belirtmektedir.

Etin performansının en iyi şekilde olmasının istenmesi durumunda 45 dakika öncesinden etin tuzlanmasının da oldukça faydalı olacağı bir gerçektir. Old Homestead Steakhouse aşçı başı Martinez bu konu ile ilgili ete lezzetini veren suyun bu işlem ile birlikte etin içerisine yeniden döndüğünü ve bu durumun lezzeti oldukça etkilediğini belirtmektedir.

İlginizi çekebilir:

En İyi Et Lokantaları