Steakhouse

Son zamanlarda yemek seçeneklerimiz arasına bazı farklı lezzetler katılmış durumdadır. Bu lezzetlerden en sonuncusu ve oldukça popüler olanlarının başında steak gelmektedir. Bu yemek bize ABD tarafından gelmiş ve ülkemiz kültürüne benzemekte olmasından dolayı oldukça beğenilmiştir.

Ülkemiz içerisinde et ile yapılmakta olan hemen hemen her ürün oldukça beğenilmektedir. Bu sebeple piyasamız içerisine steak girmekte fazla zorlanmamıştır.

İlk zamanlar ABD’de büyük bir ilgi ile beğenilmiş olan steak büyük bir hız ile tüm dünyaya yayılmış durumdadır. Ülkemizde bu durumdan nasibini almış ve ürünün üzerinde kendimizi yansıtan bazı şeylerin eklenmesi ile oldukça bizden bir lezzet olmayı kısa süre içerisinde başarmıştır.

 

Steak Kültürü Hakkında

Batı mutfağı, ülkemizde olduğu gibi çok fazla çeşitliliğe sahip değildir ki, özellikle Amerika, bu noktada çok sınırlı alternatiflere sahiptir.

Ülkenin orta batı ve güneyinde et yemekleri yegane gıda ürünleri olarak tanımlanabilir. Tabii steakhouse mekanların önemi de bu noktada öne çıkar. Zira herhangi bir Texas’lı herhangi bir steak etini yemez. Çok özel tekniklerle temin edilmesi ve pişirilmesi gereken bu etin en uygun şekilde üretimi zorunluluk arz eder.

Yerleşik yemek kültürleri içerisinde temek değer olan bu et pişirme tekniği, aslında ülkemiz kültüründe de farklı şekillerde uygulanır. Anadolu’nun binlerce yıllık et kültürü ile batının bu değerini bir araya getiren et restoranlarında İstanbul koşullarında en iyi deneyimi yaşayabilmeniz de mümkündür.

Ülkemizde Bulunan Steakhouse Mekanlar

Steakhouse üzerine ülkemizde birçok yeni mekan açılmıştır. Bu mekanların ünü tüm ülkeye kısa süre içerisinde yayılmış olmasının yanında tüm dünyayı da etkisi altına almayı başarmıştır.

Dünyanın ve çeşitli Avrupa ülkelerinin birbirinden zengin Steakhouse mekanlarının bulunmasına rağmen ülkemize bu noktada büyük bir turist akışı gözlemlenmektedir. Bizim bu mekanlarına sadece yemek yiyerek ülkelerine dönen kişilerin sayısı hiç de azımsanacak kadar değildir.

Ülkemizde oldukça popüler durumda olan bu mekanların her birisinin kendisine göre bazı farklı uygulamaları bulunmaktadır. Her birisinin kendisine mahsus bulunmakta olan bazı değerleri yansıttığı görülmektedir. Bu değerlerin en iyi şekilde yansıtıldığını gören yabancı müşteriler bu noktada her türlü masrafı göze alarak ülkemizi tercih etmektedir.