Mangalbaşı Nedir?

Ülkemizde çok ciddi bir mangal kültürü bulunmaktadır. Neredeyse her arabanın arkasında bir mangal takımına rastlamak mümkündür. Bunun sebebi; nerede ne zaman mangal yapılacağının belli olmamasıdır. Durumun bu şekilde olması sebebiyle yemek alanında ticaret yapmakta bulunanlar bunun güzel bir uygulamasını hayata geçirmiş bulunmaktadırlar.

Mangalbaşı Nedir? Sorusunun açık olarak cevabı da tam olarak bu tanımlamanın içerisinde gizlenmiş bulunmaktadır.

İnsanların yemek yiyebilmek için gittikleri mekanlar arasında her hangi bir zahmet bulunmadan mangal keyfi sürmelerini sağlayan oldukça keyifli ve eğlenceli mekanlardır.

Mekanların bir diğer ismi de kendin pişir kendin ye olarak da bilinmektedir. Buralarda etin hazırlanmasının dışında tüm işlemler müşteriler tarafından yapılmaktadır. Bir mangalın başında hazırlanmış olan etlerin pişirilmesi ile yapılan eğlenceli yemek faaliyetidir.

Yalnız farklı konsept olarak müşterilerin bu süreçlere dahil olmadığı ancak yine mangal başında sürece dahil olduğu seçeneklerin daha yaygın olduğunu söylemek mümkündür. Zira mangal esasında genel olarak uzmanlık gerektiren bir iştir ve şeflerin elinden benzersiz etleri tüketmek ancak bu şekilde mümkün olabilecektir.

Mangalbaşı Nerelerde Bulunmaktadır?

Mangalbaşı  mekanlar genel itibariyle şehre biraz uzak olan yerlerde bulunmaktadır. Bu tarz açılan mekanların bir nevi piknik havası içerisinde bulunması dolayısıyla şehirden biraz uzak ve açık alan içermekte olan mekanlar olmaktadır.

İnsanlar mekanları et hazırlama ve soslama gibi sorunları bulunmadan pişirme keyfinin yaşanması bakımından tercih etmektedirler.  Üstelik bu mekanlarda sipariş beklemek gibi bir durum söz konusu değildir istenilen etler dakikalar içerisinde sunulmaktadır. Bu mekanlarda etin istenilen bölgesi sipariş olarak verilebilmektedir. Hangi bölgenin tüketilmesi isteniyorsa o bölge anında müşterinin pişirmesine hazır bir şekilde sunulmaktadır.

 

Mangal başı sohbetlerine katılın

Mangalbaşında dostlarınızla derin sohbetlere dalabilir ve saatler süren keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Bunun için Biget Steak & Co gibi steakhouse seçeneklerine hemen ulaşabilir ve en iyi deneyimi yaşayabilirsiniz.

Etin en iyisinin geleneksel koşullarda pişirildiği mekanlarda, lezzetli ve sağlıklı alternatiflere erişmeniz mümkündür ve bu sayede zengin menü avantajlarından uygun fiyatlarla faydalanabilirsiniz. Dostlarınız ve ailenizle siz de şimdi mangalbaşına gelin, damaklarınıza bayram ettirin.