Steakhouse nedir?

Ülkemiz son zamanlarda yepyeni lezzetler ile tanışmıştır. Bu lezzetlerden bir kısmının ülkemizde sevilmesi ile devam etmesi sağlanmış bur kısmı ise pek fazla talep görmediğinden dolayı çok fazla barınamamışlardır. Bu lezzetler içerisinde oldukça beğenilmiş ve sayılarının git gide artmakta olduğu mekanların başında steakhouse denilen mekanlar gelmektedir.

Mekanları bilenler bu lezzeti tatmakta, bu lezzeti bilmeyenler ve öğrenmek isteyenler ise Steakhouse nedir? Sorusunun cevabını aramaktadırlar.

Türk yenek kültüründe farklı isimlerle benzerleri üretiliyor olsa da, steak, batı kültürünün bir bileşenidir ve özel marinasyon teknilerinden, etin pişirilme tekniklerine kadar steak etin farklı standartları bulunur. Steakhouse, başlıca bu et türünün pişirildiği, aslında genel et restoranları olarak tanımlanabilir.

 

Steakhouse Ne İş Yapar?

Steak bir et yemeğidir. Bu yemek sıradan bir et ile yapılmamaktadır. Kendisine mahsus bir bölgesi ve kuralları içermektedir. Bu yemek dananın sırt bölgesinde bulunan yüzde 30 gibi bir kısımdan elde edilmektedir. Bu yemeğin yapılması için bu bölgeden etin alınması gerekmektedir. Etin bu bölgeden alınması bu yemeğin yapılması için yeterli değildir.

Etlerin çok ciddi bir dinlenme sürelerine ihtiyaç bulunmaktadır. Kelime anlamı olarak biftekçi anlamına gelse de tam olarak bu anlamı karşılamamaktadır. Bu etin özelliği belli bir kısmının yağdan oluşması ve bu yağ dolayısı ile dinlenmesi gerektiğidir.

 

Steakhouse Özellikleri

Steakhouse olarak bilinmekte olan mekanlar bu etlerin işlenmesi ile müşterilerine çeşitli lezzetleri sunmakta olan mekanlara verilen genel isimdir. Son zamanlarda ülkemiz içerisinde sayıları oldukça artmış bulunmaktadır. Bu mekanların ülkemizde tutmasının en büyük sebebinin ülkemizde et kültürünün oldukça yaygın olması ve et türevlerinin genel anlamda ülkemizde beğenilerek tüketilmesidir.

Steakhouse nedir? sorumuzun cevabında verdiğimiz gibi; bu et türünün pişirildiği restoranlara steakhouse diyorsuz. Bu işletmelerin en önemli özelliğinin, et seçimi ve pişirilmesinde, geleneksel tekniklere hakim olması gelmektedir. Zira Türk usulü bonfile ile Dallas Steak kesinlikle aynı şey değildir.

Steak konusunda deneyim sahibi birisine T-bone Steak ile Dallas veya New York steak arasındaki farkı hissettirmek bu restoranların esas sorumluluğudur. Yani bu mekanlar bu yemek kültürünün geleneksel değerlerine hakimdir.