En İyi Steakhouse

En iyi steakhouse; her ne kadar evrensel ölçekte belli kriterleri olan bir tanımlama olsa da, esasında bu yorum yıllar içerisinde müşterilerin tercihine bağlı olarak verilmesi gereken bir unvandır. Sektörde bu alanda çalışan çok sayıda işletme bulunmakta, örneğin; Biget Steak & Co. Gibi hemen her müşteri grubuna hizmet veren işletmeler gibi, özel seçenekler yer almaktadır.

Belli bağlı medyatik işletmelerin elbette global sıralamada yer bulması söz konusudur ki, aslında lezzet bakımından bu işletmelerin yegane seçimler olduğunu söylemek doğru olmaz. Tabii yine de belli otoriteler tarafından yapılan araştırmalar, yine medyada bu sıralamanın oluşmasına neden olmaktadır.

Gastrofests jürisi steakhouse olarak çalışmakta olan mekanlar arasından en iyilerini seçmiş bulunmaktadır. Bu ekip tarafından habersiz bir şekilde gezilmiş ve ayrı ayrı değerlendirilerek karar verilmiş En İyi Steakhouse mekanlarını başarılarına göre sıraladık.

İlginizi çekebilir:

En İyi Steak Nasıl Anlaşılır?

Beeves Butcher & Steakhouse

Kobe bifteğini İstanbul içerisinde yiyebileceğimiz en kaliteli mekanlar arasında gösterilmektedir. Etler özel dry aged odalarında özel olarak dinlendirilmelerinin sonucunda müşterilerin hizmetine sunulmaktadır. Miami International Culinary School’da bu noktada oldukça kapsamlı bir şekilde eğitim görmüş Sidar Budak bu noktada oldukça deneyimli ve başarılı bir mekan sahibidir.

İlginizi çekebilir:

En İyi Steak Nasıl Yapılır?

Virginia Angus Steakhouse

2009 yılında Türkiye de 100 angus hayali ile başlamış ve bugün Steakhouse mekanlar arasında akla ilk gelmekte olan yerler statüsüne çıkmış bulunmaktadır. Şaşlık, dry-aged steaks gibi özel menüler mekanda oldukça rağbet görmekte ve beğenilmektedir. Mekanın İstanbul içerisinde çeşitli noktalarda şubeleri bulunmaktadır.

Dükkan Steakhouse

Türkiye içerisinde çalışmaya başlamış ilk Steakhouse mekanlarından birisi olduğu bilinmektedir. Etiler tarafında açmış oldukları küçük bir mekanın oldukça tutması üzerine işleri oldukça büyümüş ve lezzetinden bir şey kaybetmemiştir. NY steak, T-Bone steak, dry aged rib eye steak, Dry aged beef çeşitleri 28 gün dinlendirilerek işlenmektedir. Bu işlem etin tadını oldukça artırmaktadır.

Günaydın Steakhouse

Mekan için kullanılan tabirin etin ustalarından olması dikkat çekmektedir. Mekanın namının yurtdışına kadar yayıldığı bilinmektedir. lezzet olarak son derece üst düzey bir mekan olarak da bilinmektedir. Sunum noktasında da oldukça başarılıdır.