En İyi Steak Nasıl Yapılır?

Uzaktan bakıldığında yapılmasının oldukça kolay olduğu düşünülen yemeklerin başında steak gelmektedir. Bu o kadar da göründüğü kadar kolay değildir. Yapılması zahmetli olan yemekler arasında yer almaktadır. Kıvamının tutturulması oldukça zor olmaktadır. Bu yemeğin yapımının ortası bulunmamaktadır.

Ya yenilen yemekten asla tatmin olmama durumu bulunmaktadır veyahut bunun tam tersi olan durum olarak oldukça keyifli bir yemek yenmesi mümkün olacaktır. Peki bu durumda En İyi Steak Nasıl Yapılır?

Bu menünün kolay ve harika bir şekilde hazırlanması için öncelikle yapılması gereken konu iyi bir et seçimi olmalıdır. Etin bu yemeğe uygun olmaması durumunda ne kadar kabiliyetli olunursa olunsun sonuç alınamayacaktır. Burada et de dikkat edilecek olan nokta etin kalın veya ince olmamasına dikkat edilmesi gerektiğidir.

 

Marinasyon Uygulaması

Bu işlemin uygulanması için etin dinlenmemiş olması gerekmektedir. Etin dinlenmiş bir et olması durumunda bu işleme gerek duyulmamaktadır.

Etin alınması aşamasında dinlenip dinlenmediğinin öğrenilmesi ile bu işlemin yapılıp yapılmamasına karar verilmektedir. Gerekmesi durumunda bunun bir sos sistemi olduğu ve dinlenmemiş ete uygulanacağı unutulmamalıdır.

En iyi steak nasıl yapılır? Sorusunun aslında en kritik aşamalarından bir tanesi burasıdır. Kimi şefler etlerini günlerce marine eder ve ete bu sürecin sirayet etmesini bekler. Tabii burada kullanılan bileşenler de oldukça önemlidir.

 

Yavaş ve dikkatli pişirme

Bu etin pişirilmesi aşamasında asla acele edilmemesi gerekmektedir. Acele edilmesi durumunda etin iyi pişmeyeceği bilinmelidir. Bu işleme etin dolaptan çıkarılmasının arkasından 1 saat dinlenmesi ile başlamak en doğrusu olacaktır. Etin yapımı aşamasında fazla çevirmemeye dikkat edilmesi gerekmektedir.

Etin lezzetinin artırılması için arama kullanılması gerekmektedir. Bu lezzeti artıracaktır.

Ülkemizde çok pişmiş et tercihi yaygındır. Ancak batıda etin orta ve orta az pişmiş biçimde tüketilmesi söz konusudur. Uzmanlara göre etin aşırı pişirilmesi sağlıklı da değildir.

En iyi steak nasıl yapılır? Sorusunun cevabında kilit ise pişirme süresi ve tekniğidir. Steak çok uzun süreler pişirilebilir, ancak bu durumda, tütüleme gibi tekniker yani çok düşük sıcaklıklar tercih edilir. Anlık olarak pişirilen et ise çok harlı olmayan bir ateşte dikkatlice pişirilmeli, pişirme süresi etin kurumasın sebep olmamalıdır.

En iyi steakhouse deneyimine ulaşmak için tıklayın.

İlginizi çekebilir:

İlginizi çekebilir:

En İyi Steak İstanbul

En İyi Steak Eti

En İyi Et

En İyi Et Lokantaları