En İyi Steak Nerede Yenir?

Steak terimi son zamanlarda hepimiz tarafından duyulmakta olan terimler arasında bulunmaktadır. Bu terimin kullanıldığı en büyük alan genel itibariyle etin pişirilme tekniklerinden birisi olarak bilinmektedir. Ülkemizde kullanılmakta olan etler içerisinde En İyi Steak olarak bilinmekte olan ürünler bonfile, külbastı, ızgara et ve biftek olarak bilinmektedir. Bu sınırlamayı sadece bu türler ile kısıtlamak doğru olmamaktadır.

Steak başlı başına bir yemek anlayışı olarak bilinmektedir. Steakhouse olarak bilinmekte olan işletmeler şu an için bu işi en iyi şekilde yapmakta olan mekanlar olarak bilinmektedir. Mekanların en büyük pazarı İstanbul içerisinde bulunmaktadır. Son yıllarda artan kamuoyu ilgilisi, medyanın da bu noktada dikkatini çekmiş ve steakhouse şefleri, dünyanın ilgi odağı haline gelmiştir.

 

Steak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bu yemek anlayışını en fazla kullanmakta olan ülke ABD olarak bilinmektedir. Steak genel itibariyle bonfile et ile karıştırılmaktadır. Bunu bonfileden ayırmanın en iyi yolu daha yağlı olmasıdır. Bonfile de bur steak çeşidi olduğu kabul edilmektedir.

Ünlü gurmelerin bonfilenin daha az yağlı olması sebebiyle steak olarak kabul edilmesinin doğru olmadığını belirtmektedir. Sidar Budak olarak tanınmakta olan ünlü steakhouse sahiplerinden birisinin bu kabulün yapılamayacağını belirtmesi de oldukça etkileyicidir. Steak, hayvanlardan dana da ve bununda sadece sırt bölgesinde çıkmaktadır.

Kobe steak, Dallas steak, bonfile et ve New York steak olarak dananın sırt bölgesinden çıkmakta olan steak çeşitlendirilmektedir. Bteak alınırken etin canlı ve parlak olmasına dikkat edilmesi bu et alımında çok önemlidir. Eten damarlı mermer görüntüsünde olması en iyisi olduğunu gösterir.

En iyi steak en iyi şekilde pişirilmelidir

En iyi steak etin temininin yanı sıra pişirme teknikleri bakımından da özel bir sürecin ürünüdür. Bu süreçte etin kurutulmaması ve hangi bölgeden alınan et olduğuna bağlı olarak uygun şekle pişirilmesi son derece önemlidir. Zira eğer doğru teknik kullanılmaz ise dünyanın en iyi eti dahi zayi olabilir.

Kurumuz ve gereğinden fazla veya az pişmiş et deneyimini yaşamak istemezsiniz. Bunun için en doğru seçimleri, şimdi doğru restorana ulaşarak yapabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:

En İyi Steak Nasıl Yapılır?

En İyi Steak İstanbul

En İyi Steak Eti

En İyi Et

En İyi Et Lokantaları