En İyi Steak Eti Nasıl Olur?

Damaklarda silinmez izler bırakan et yemeklerinin başında gelen steak, dünyanın hemen her yerinde özel etler ve pişirme yöntemleri kullanılarak pişirilen enfes bir yemektir. Tabii ki, bu noktada en önemli etkenin pişirme yöntemi mi, yoksa etin kendisi mi olduğunu söylemek çok kolay değildir.

Şefin et seçimi lezzetli bir yemeğin ortaya çıkmasını sağlayacağından aslında en iyi steak, en iyi şefin ürünüdür demek yanlış olmaz.  En iyi steak eti; bu nedenle önemli bir seçim konusudur ve uzmanlar tarafından yapılır.

Steakhouse sahipleri tarafından bu etlerin en iyi pişirilme şekilleri ile ilgili bilgiler siteler içerisinde paylaşılmaktadır. Burada ki tavsiyelerin dikkate alınması ile en iyi şekilde pişirme işlemi gerçekleştirilebilir.

En İyi Steak Eti kullanılması bu pişirme işleminin en iyi şekilde gerçekleşmesi için gereklidir. İyi etin bulunması durumunda bile zor olan konu bu etin nasıl pişirileceği konusudur. Bu konu bazen içinden çıkılmaz bir hal alabilmektedir.

 

En İyi Et Hangisidir?

Bu lezzetin kıvamında olunması isteniyorsa etin doğru bir şekilde seçilmesi gerekmektedir. Her şeyin başı bu yemekler açısından et olarak kabul edilmektedir. Tercih edilen etin çok kalın veya çok ince olarak tercih edilmemesi gerekmektedir. Ebat verilmesi gerekiyorsa 2 ila 2,5 cm kalınlığında olması bu et için ideal olan tercih olacaktır.

Etin tercih edilmesindeki bir diğer önemli husus da etin mutlaka dinlendirilmiş olmasıdır. Büyük merkezler yaklaşık olarak bu etleri 1 ay kadar dinlendirmektedir. Pişirmek içinde normal bir tava tercihi yanlış olacaktır. Burada kullanılacak olan tava kalın ve döküm olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Pişirme Süresi ve tekniği önemlidir

Damak zevkine göre bu etlerin pişirilmesi ve usulleri değişmektedir. Az pişmiş et sevenler 52 derece, orta pişmiş sevenler 55 derece ve çok pişmiş sevenler isi 60 derecede yaklaşık olarak 4 dakika pişirmeleri yeterli olacaktır. Bu normal standartlarda belirlenmiş pişirme dereceleridir. Tabii bu noktada etin seçimine dikkat etmek gerektiğini de unutmamak gerekir.

T-bone Steak, Dallas Steak ve New York steak, farklı etlerden elde edilen ürünlerdir ve bu etlerin türüne göre pişirme teknikleri de oldukça farklıdır. En iyi steak eti deneyimini şimdi yaşamak için tek yapmanız gereken bir Biget Steak & Co. Restoranına gelmek ve dilediğiniz lezzetleri sipariş etmektir. En iyi deneyim restoranlarımızda sizi bekliyor.

 

İlginizi çekebilir:

En İyi Et

En İyi Et Lokantaları

 

.